Ekspres do kawy w biurze.
Biuro

Ekspres do kawy do biura powinien być z górnej półki

Ekspres do kawy jest w każdej firmie nieodłącznym elementem wyposażenia biura. Unoszący się aromat porannej kawy napawa miłą atmosferą wszystkich miłośników tego napoju. Kawa w biurze jest nieodzowna nie tylko rano, aby pobudzić do działania szefa oraz pracowników, ale także w ciągu dnia, aby dostarczyć im dawki energii. Jest ona też oferowana kontrahentom firmy oraz jej klientom.

Jaki powinien być ekspres do kawy w biurze?

W związku z tym, że ekspres do kawy do biura jest eksploatowany codziennie przez sporą część osób, musi on być porządny, niezawodny i umożliwiający przygotowanie różnych rodzajów kawy. Potrzeba tu bardziej profesjonalnego urządzenia niż takiego na użytek domowy. W zależności od tego, czy sekretarka ma przygotowywać kawę dla szefa i jego gości biznesowych czy też pracownicy będą sporządzać gorący napój dla siebie, ekspres powinien być prosty w obsłudze, intuicyjny, aby nie budził zakłopotania wśród korzystających. Najlepszy jest taki z dotykowym wyświetlaczem.

Podczas pracy biurowej nie ma też czasu, ani często miejsca na nasypywanie mielonej kawy do urządzenia, dlatego najwygodniejszy, najszybszy w obsłudze i najprostszy w użytkowaniu jest ekspres do kawy na kapsułki, takie sprzęty oferuje m.in. producent wysokiej jakości kaw oraz ekspresów do ich przyrządzania https://www.sklepsegafredo.pl/ekspresy-do-biur,c31.html.

Ekspres do kawy do biura powinien mieć duży pojemnik na kapsułki oraz spory zbiornik na wodę, mieszczący przynajmniej kilka litrów. W zależności od tego, ile  osób pracuje na stałe w biurze oraz ile przewija się dziennie gości czy klientów, urządzenie może mieć jedną lub dwie stacje zaparzające. W przypadku dużej ilości osób sprawdzą się ekspresy do kawy przemysłowe. Takie urządzenia powinny także umożliwiać korzystanie zarówno z maleńkich filiżanek do espresso, jak i większych kubków.

Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że ekspres do kawy na kapsułki generuje dużą ich ilość po zużyciu, dlatego dbając o środowisko, powinny być stosowane wyłącznie kompostowalne kapsułki, które można z czystym sumieniem wyrzucić do bioodpadów.

Kawa z ekspresu.

Jaką kawę serwować w biurze?

Nie tylko zostanie ten fakt doceniony przez wszystkich amatorów kawy, ale także będzie świadczył o klasie firmy. Najwyższej jakości kawa może być jej wizytówką. Idealnie, jeżeli można zapewnić wybór różnego rodzaju kaw, o odmiennej mocy i zróżnicowanym smaku.

Producenci kaw powinni przykładać ogromną wagę do kontroli procesu produkcji swoich kaw, dzięki temu będą mogli się poszczycić ofertą najwyższej jakości ziaren kawy. Różnorodność rodzajów może obejmować takie znakomitości jak:

  • Peru – jest 100% Arabiką, pozyskiwaną z peruwiańskich krain, charakteryzuje się aromatami karmelowymi i czekoladowymi, jej intensywność określana na poziomie 9
  • Brasile – pochodzi z Brazylii, jej cechą charakterystyczną jest miodowy posmak, intensywność: 8
  • Costa Rica – produkowana na Kostaryce, posiada lekko owocowy aromat, a jej intensywność wynosi 7
  • Massimo – to Arabika połączona z Robustą, ma swoje korzenie w Ameryce Środkowo – Południowej, o posmaku kakao i mandarynki oraz wysokiej intensywności: 9
  • Crema Ricca – to również Arabika z Robustą wywodząca się z Ameryki Południowej, ma specyficzne nuty smakowe: przypraw i suszonych owoców, intensywność na poziomie 11
  • Espresso Casa – mieszanka Arabiki i Robusty, o kremowej konsystencji i intensywności 10
  • Intermezzo – kawa o najwyższym współczynniku intensywności: 12 i posmaku migdałów

Smakosze kawy z pewnością docenią możliwość wypicia aromatycznej kawy oraz skorzystania z profesjonalnego sprzętu do jej przygotowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.